Rejser > Irland 2008 > Fra Dublin til Killarney


     <<  Dublin                                                                                                                                                                                                                                            Ring of Kerry  >>

 
Fra Dublin til Killarney


Vores tid i Irlands hovedstad udløb, da vi på feriens tredje dag hentede vores udlejningsbil. Turen i den spejlvendte Nissan Almera krævede masser af koncentration, mens vi forlod storbyen og satte kursen mod sydvest. Venstrekørsel er som at skrive med venstre hånd, når man i virkeligheden er højrehåndet. Det kan godt lade sig gøre, men det kræver ekstra koncentration og resultatet er ikke altid lige kønt.

Efterhånden vænner man sig dog til at køre i venstre side af vejen, og hjernen lærer også efter de første par timer, at den ikke skal blive ved med at banke højre hånd ind i bildøren hver gang der skal skiftes gear, når gearstangen af naturlige årsager er placeret til venstre for føreren… Det samme gælder bakspejlet, som øjnene de første hundrede kilometer gerne vil lede efter et sted på dørstolpen.

Efter et par timers kørsel gjorde vi holdt ved byen Cashel, hvor vi besøgte ruinerne af det gamle kloster “Rock of Cashel”, som ligger på toppen af en stor bakke med flot udsigt over de græsklædte omgivelser.

Rock of Cashel, Irland
 
Rock of Cashel, Irland Rock of Cashel, Irland

Rock of Cashel, Irland

Rock of Cashel, Irland

Ruin set fra Rock of Cashel

Sidst på eftermiddagen ankom vi til Dromhall Hotel i Killarney i det sydvestlige Irland. Vi checkede ind og gik derefter ud for at se lidt nærmere på byen, der er en af de mest turistbesøgte i Irland. Om aftenen spiste vi lækker mad på Restaurant MAC’s, som på trods af navnet ikke har det fjerneste med MacDonald’s at gøre. Aftenens menu stod på lækker fisk og lam.

>>>  Klik her for næste afsnit: "Ring of Kerry - 179 km storslået natur"